Mousse de tomate au basilic

Mousse de tomate au basilic

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 portions

Składniki

  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 100 g de fromage frais, type Madame Loïk très froid
  • 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 400 g de tomates coupées en morceaux
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 10 g d'huile d'olive
  • 15 g de vinaigre de cidre
  • 15 feuilles de basilic frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 125.2 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 467.1 kJ / 112.8 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...