Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de chapelure
- 400 g d'eau
- 24 huîtres
- 70 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de beurre demi-sel
- gros sel
- 100 g de pineau des Charentes
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de poivre blanc en grains, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2330.8 kJ / 557 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Champignons farcis
55min
Magret de canard séché aux épices
360h
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40 min
Langoustines sauce au whisky
1h 10min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min
Huîtres farcies à la fondue de poireau
45 min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40 min
Huîtres chaudes aux légumes et curry
45 min
Minifeuilletés aux escargots
50min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min
Moules farcies au beurre d'ail
35min
Moules au roquefort
40 min