Huîtres gratinées au pineau des Charentes

Huîtres gratinées au pineau des Charentes

4.9 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan coupé en morceaux
  • 30 g de chapelure
  • 400 g d'eau
  • 24 huîtres
  • 70 g d'échalotes coupées en deux
  • 20 g de beurre demi-sel
  • gros sel
  • 100 g de pineau des Charentes
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 2 pincées de poivre blanc en grains à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45 g
Kalorie 2330.8 kJ / 557 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...