Rabarbarowe ślimaczki

Rabarbarowe ślimaczki

4.8 2.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

Ciasto
  • mleka w temp. pokojowej
    125 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    1 opakowanie suchych drożdży, pokruszonych
  • cukru
    50 g
  • mąki pszennej
    310 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • żółtko
    1
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
    40 g
Nadzienie z rabarbaru
  • migdałów, ze skórką
    40 g
  • rabarbaru bez łyka, pokrojonego na 2 cm kawałki
    250 g
  • cynamonu, mielonego
    2 szczypty
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    60 g
  • skrobi ziemniaczanej
    10 g
    10 g skrobi kukurydzianej
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    40 g
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
Lukier
  • cukru pudru
    50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 235.9 kcal / 987 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 36.7 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...