
Urządzenia i Akcesoria
Jagodowe kluski leniwe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
woda osolona, do gotowania klusek
Kluski
-
jagód, świeżych150 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki400 g
-
jajko1
-
skrobi ziemniaczanej80 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu280 g
-
soli1 szczypta
-
cukru10 g
Słodka śmietana
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu200 g
-
cukru1 łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jagody, świeże
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
556.1 kcal /
2326.8 kJ
Białko
22.3 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
88.5 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska