Jagodowe kluski leniwe

Jagodowe kluski leniwe

3.8 766 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • woda osolona, do gotowania klusek
Kluski
  • 150 g jagód, świeżych
    150 g jagód, mrożonych
  • 400 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli
  • 10 g cukru
Słodka śmietana
  • 200 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • jagody, świeże
    jagody, mrożone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 22.3 g
Kalorie 2326.8 kJ / 556.1 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 88.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...