
Urządzenia i Akcesoria
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
3 ¼ łyżeczki soli
-
100 g mąki żytniej typu 720
-
120 g oleju rzepakowego
-
10 g miodu, płynnego
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
450 g wody
-
4 łyżki słonecznika łuskanego
-
3 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
220 kcal /
920.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
422.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska