Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem

Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem

4.7 921 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek

Składniki

  • 650 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 ¼ łyżeczki soli
  • 100 g mąki żytniej typu 720
  • 120 g oleju rzepakowego
  • 10 g miodu, płynnego
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 450 g wody
  • 4 łyżki słonecznika łuskanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 220 kcal / 920.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 422.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...