Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
TM6 TM5

Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem

4.6 (209 ocen)

Składniki

  • 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 3 ¼ łyżeczki soli
  • 100 g mąki żytniej
  • 120 g oleju rzepakowego
  • 10 g miodu, płynnego
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 450 g wody
  • 4 łyżki słonecznika łuskanego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka bazylii, suszonej

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
928 kJ / 222 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
31 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie