Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem

Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem

4.7 907 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek

Składniki

  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    650 g
  • soli
    3 ¼ łyżeczki
  • mąki żytniej typu 720
    100 g
  • oleju rzepakowego
    120 g
  • miodu, płynnego
    10 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • wody
    450 g
  • słonecznika łuskanego
    4 łyżki
  • ząbki czosnku
    3
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • cząbru, suszonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 220 kcal / 920.7 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 422.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...