![Gęsty budyń – 600 g Gęsty budyń – 600 g](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1103f1c1-dbcd-4867-b27d-1629a571f6c7/Derivates/1185fa4a-9ab5-46e0-88a8-b848cd27c1a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mleka
- 3 jajka
- 50 - 100 g cukru
-
45
g skrobi ziemniaczanej
lub 45 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 969 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 98 mg
Alternatywne przepisy
Płynny budyń – 1200 ml
15min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Płynny budyń – 650 ml
15min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 Min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15min
Budyń czekoladowy
10 Min
Karmelowy budyń
1 Std.
Kasza manna
15min
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min
Kakao do picia
10 Min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min