Urządzenia i Akcesoria
Gęsty budyń – 600 g
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
5 porcji
Składniki
-
500 g mleka
-
3 jajka
-
50 - 100 g cukru
-
45 g skrobi kukurydzianej45 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98 mg
Białko
8 g
Kalorie
969 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Budyń bez laktozy
20 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Gęsty budyń – 1100 g
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Kasza manna
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Kakao do picia
10 min
Budyń czekoladowy
10 min