
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g herbatników w polewie czekoladowej połamanych na kawałki
- 100 g masła pokrojonego na kawałki
- 50 g wiórków kokosowych
Masa serowa
- 220 g cukru
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
- 4 jajka
- 250 g mleczka kokosowego
- 40 g likieru kokosowego np. Malibu® (opcjonalnie)
- 100 g wiórków kokosowych
- 30 g mąki pszennej
Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
- 100 g mleczka kokosowego
- 100 - 150 g batoników kokosowych w czekoladzie np. Bounty®, pokrojonych na 5 mm kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 379 kcal / 1589 kJ
- Białko
- 14 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 2.8 g