Chlebek-choinka do odrywania

Chlebek-choinka do odrywania

4.8 1.8K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g wody letniej
  • 2 jajka
  • 1 opakowanie drożdży suszonych instant Dr. Oetker® (7 g)
    25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
  • 200 - 250 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na 22 kostki (ok. 2 x 2 cm)
    220 - 250 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na 22 kostki (ok. 2 x 2 cm)
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 5 - 6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 526 kcal / 2201 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 909 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...