Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g wody, letniej
- 2 jajka
-
1
opakowanie drożdży suszonych instant, Dr. Oetker® (7 g)
lub 25 g drożdży świeżych, pokruszonych - 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli morskiej, gruboziarnistej
-
200 - 250
g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na 22 kostki (ok. 2 x 2 cm)
lub 220 - 250 g sera żółtego, np. gouda, edam, pokrojonego na 22 kostki (ok. 2 x 2 cm) - 1 ząbek czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 5 - 6 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2201 kJ / 526 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 909 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 Std. 50 Min
Imprezowa gwiazda z pesto
2 Std. 30 Min
Pierniczki alpejskie
25 godz. 25 min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min
Wielkanocny baranek z makiem
2 Std. 15 Min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 Std. 50 Min
Hot-dogowe muffiny
2h
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40min
Świąteczne serniczki na patyku
6h
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2h
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min