Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avellanas crocantis
- 40 g de avellanas troceadas
- 1 cucharada de azúcar glas
Ganache de chocolate praliné
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 340 g de chocolate praliné Nestlé® postres en trozos
- 60 g de mantequilla en trozos
Crujiente de arroz con dulce de leche
- 150 g de dulce de leche espeso (pastelero)
- 40 g de arroz inflado
Bizcocho plancha de chocolate
- 4 huevos
- 100 g de azúcar
- 80 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de cacao puro en polvo
Montaje, cobertura de chocolate con leche y decoración
- 350 g de chocolate con leche para postres en trozos
- 120 g de agua
- 50 g de chocolate blanco para postres
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3724 kJ / 891 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Raquetas de crema (Castilla y León)
3 Std. 15 Min
Tarta San Marcos
4h
Crema pastelera
10min
Minihojaldres de almendra
30 min
Tarta de trufa y nata
10 Std. 15 Min
Profiteroles de tiramisú
4h
Coberturas de chocolate y aceite
15min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Bambas de nata
1u. 50min
Brazo gitano de café
1h 30min