![Brazos de chocolate y praliné Brazos de chocolate y praliné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e734afe3-ed49-4731-8621-da7b2a82c839/Derivates/3f9af32f-1072-4e4f-899a-ad9b18e6f533.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avellanas crocantis
- 40 g de avellanas troceadas
- 1 cucharada de azúcar glas
Ganache de chocolate praliné
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 340 g de chocolate praliné Nestlé® postres en trozos
- 60 g de mantequilla en trozos
Crujiente de arroz con dulce de leche
- 150 g de dulce de leche espeso (pastelero)
- 40 g de arroz inflado
Bizcocho plancha de chocolate
- 4 huevos
- 100 g de azúcar
- 80 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 30 g de cacao puro en polvo
Montaje, cobertura de chocolate con leche y decoración
- 350 g de chocolate con leche para postres en trozos
- 120 g de agua
- 50 g de chocolate blanco para postres
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3724 kJ / 891 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 90.5 g
- Tłuszcz
- 52.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache de chocolate
1h 10 min.
Bizcochitos de chocolate rellenos
1j 15 menit
Ganache de chocolate blanco
1sa 5 dk
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5sa
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Coberturas de chocolate y aceite
15 min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Tarta San Marcos
4h
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Brazo de gitano
3h
Nata montada
10min