Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di asparagi verdi, puliti
- 60 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di burro, a pezzi
- 150 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 100 g di spinaci baby freschi
- 425 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), sbriciolato
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 10 g di succo di limone
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di panna fresca liquida
- 10 foglie di prezzemolo fresche, tritate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 705 mg
Alternatywne przepisy
Crema di piselli
45 Min
Vellutata di porcini
50 Min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30 Min
Crema di porri gratinata
50 Min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 Min
Crema di asparagi
50 Min
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40 Min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 Min
Vellutata di asparagi
45 Min
Porri in crema delicata
35 Min
Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti
45 Min
Crema di asparagi e curcuma
35 Min