Crema di asparagi verdi

Crema di asparagi verdi

4.6 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di asparagi verdi puliti
  • 60 g di cipolla a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di burro a pezzi
  • 150 g di patate a pezzi (3 cm)
  • 100 g di spinaci baby freschi
  • 425 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) sbriciolato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • 10 g di succo di limone
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di sale
  • 150 g di panna fresca liquida
  • 10 foglie di prezzemolo fresche tritate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 705 mg
Białko 5 g
Kalorie 767 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 8.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...