Falafel di lenticchie

Falafel di lenticchie

3.7 85 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di lenticchie secche ammollate per 12 ore in acqua fredda
  • 30 g di cipolla
  • ½ cucchiaino di semi di cumino
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 10 g di succo di limone
  • 25 g di farina tipo 00
  • olio per frittura q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porzioni

Sód 6.9 mg
Białko 19.6 g
Kalorie 1832.6 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 15.9 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 61.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...