Crema di porri gratinata

Crema di porri gratinata

4.7 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 120 g di Cheddar a pezzi
    120 g Emmental, a pezzi
  • 400 g di porri ad anelli (circa 1 cm)
  • 30 g di burro
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 100 g di patate pelate e a cubetti (circa 2 cm)
  • 700 g di acqua
  • 10 g di dado per brodo vegetale
  • 5 g di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 8 fette di baguette (circa 1 cm), leggermente rafferme

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 948 mg
Białko 15.5 g
Kalorie 1904.8 kJ / 455.3 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...