Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti

Vellutata di porri e carciofi con crostini saporiti

3.8 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 150 g di porri a pezzi (compresa la parte verde)
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di carciofi interi, puliti e a pezzi (vedere consigli)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale integrale
  • 1 pizzico di curry in polvere
  • 1 pizzico di timo secco
  • 100 g di pane casereccio raffermo, a cubetti
  • 1 pizzico di paprika dolce
  • 1 pizzico di semi di finocchio
  • 1 pizzico di origano secco
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
    1 pizzico di erba cipollina secca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.9 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1063 kJ / 254 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...