Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di burro a pezzi
- 500 g di cipolle a fette sottili, preferibilmente di Cannara
- 40 g di farina tipo 00
- 1000 g di brodo vegetale caldo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 baguette o altro tipo di pane a fette tostate
- 100 g di Gruviera grattugiato (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1929 kJ / 461 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40 min
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di porri
40 min
Crema di porri gratinata
50 min
Zuppa di cipolle
1h
Vellutata di porri, funghi e pancetta
40 min
Crema di porri in crosta
45 min
Zuppa di cipolle alla francese
5h 30min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min
Zuppa di sedano rapa e porri con funghi
30 min
Porri in crema delicata
35 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 min