Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia pronta
- 80 g di gherigli di noci
- 270 g di ricotta (vaccina o di capra), fresca, scolata
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 2 pere Carmen, sbucciate e a fette sottili (300 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 godz. 30 min
Torta salata ai 4 formaggi
1 godz.
Torta salata a formaggio Brie
50 phút
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1sa 40 dk
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Quiche porri e prosciutto
1sa 45 dk
Torta salata con pomodorini e olive
1 godz. 10 min
Quiche pere e gorgonzola
1 godz.
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1 godz. 30 min
Torta salata radicchio e robiola
2 godz. 30 min
Quiche radicchio e speck
2 godz. 30 min