Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pasta sfoglia pronta
- 80 g di gherigli di noci
- 270 g di ricotta (vaccina o di capra), fresca, scolata
- 250 g di Gorgonzola a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 uovo
- 2 pere Carmen, sbucciate e a fette sottili (300 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Torta salata con pomodorini e olive
1 Std. 10 Min
Strüdel uva e salsiccia
2h
Quiche con pere, salvia e Fontina
1 Std. 10 Min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1h 30min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata piselli e primo sale
2sa 15 dk
Quiche pere e gorgonzola
1h
Torta al lime e ricotta
50 min