Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sobras de pão
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 430 g água
- 300 g couve cortada em tiras
- 500 g bacalhau demolhado
- 30 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2064.8 kJ / 493.5 kcal
- Białko
- 58.4 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 6318.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de porco com puré de batata
9h
Migas de couve e feijão frade
30min
Caldeirada de polvo
1h
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Salada de carne com erva-príncipe
Brak ocen
Crocante de chocolate com framboesa
3h
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40min
Arroz de chocos
35min
Douradinhos Bimby®
1h
Empadão de lulas
1sa 25 dk
Cubos de peixe panados com salada quente de feijão e curgete
45min
Cuscuz mediterrânico
10min