Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g massa folhada
- 40 g tomate seco
- 10 g aneto, mais q.b. p/ guarnecer
- 5 ovos
- 400 g leite
- 10 g amido de milho
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 150 g salmão fumado cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galete de tomate
45 min
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1h 10min
Koulibiac - Lombo de salmão em massa folhada
1h 25min
Salmão no forno com funcho e alho-francês
30min
Linguini de curgete com salmão fumado e pesto
20min
Quesadillas de peru e abacate
2h 20 min
Salada de bacalhau com orzo
45 min
Batata-doce recheada com salmão
35min
Hambúrgueres de salmão com ervas aromáticas e limão com palitos de curgete e parmesão
30min
Tarte de feta e espinafres
40min
Quiche de frango, tomate e manjericão
1u.
Tarte de alho-francês e fiambre
50min