Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peru
- 200 g figo seco
- 8 dentes de alho
- 120 g azeite
- 120 g vinho do Porto
- 2 c. chá de sal
- 1 peito de peru (1200 g aprox.)
- 50 g noz picada grosseiramente
Arroz
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1000 g água
- ½ c. chá de sal
- 350 g arroz agulha
- Romã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4432.5 kJ / 1059.4 kcal
- Białko
- 100.9 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1250.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango Tikka Masala com massa
45 min
Creme de limão com morangos
10 min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Creme de curgete e manjericão
25 min
Salada de penne com pesto rosso e fiambre de aves caseiro
1h
Risoto de cenoura e lombinhos com manteiga aromatizada
1h
Pescada de coentrada com puré de brócolos
55 min
Croquetes surpresa
40 min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1h
Empada de cabrito da Sara Lajas
13hod. 20min
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Creme light de brócolos e curgete
35 min