![Salade de cornettes Salade de cornettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EC88DA52-5B2B-48B7-BFB6-13A6893109EB/Derivates/c6a86ba1-c850-4a0e-be34-40061a7cf1ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 1500 g d'eau
- 1 c. à soupe de sel
- 300 g de pâte sèche type cornettes, (cuisson 10-12 minutes)
- 2 œufs
- 150 g de jambon, cuit, en dés
La sauce
- 250 g de tomates-cerises
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de vinaigre aromatisé aux herbes
- ½ c. à soupe de moutarde
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 1 bouquet de ciboulette fraîche (d’env. 10 g), ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chili con cervelas
1h
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Cornettes à la viande hachée
30min
Salade de pommes de terre
1 Std. 5 Min
Émincé à la zurichoise
50 Min
Salade de pommes de terre
8h 45 min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45 min
Macaronis du chalet
45 min
Gratin de cornettes
50 Min
Salade de cervelas au fromage
10 Min
Salade de pâtes
35 Min
Sauce à salade à la française
20 Min