Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water, en meer voor een ijsbad
- ijsblokje, voor koeling
- 350 g asperges, in stukken (ong. 3 cm)
- 200 g courgette, in schijfjes (ong. 1 cm)
- 2 lente-uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 2 roze pompelmoes, 50 g sap en de rest in partjes
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 tl chiazaad
- 80 g verse jonge spinazie
- 40 g walnoot, gepeld, in stukken
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
- 2 el verse bieslook, versnipperd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1010.5 kJ / 240.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 295.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spookachtige snacks
1sa 15 dk
Batch Cooking | Farfalle salade met erwten, rucola en pijnboompitten & fruit muffins
Brak ocen
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1j 25 menit
Salade met zwarte rijst, aardbeien en feta
1 Std.
Gazpacho
1sa 15 dk
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Gnocchi Tricolore
35 dk
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 Min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40 Min
Groenteflan
1h 35 min
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45 Min
Granola cups met honing, yoghurt, noten en fruit
55 dk