Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water, en meer voor een ijsbad
- ijsblokje, voor koeling
- 350 g asperges, in stukken (ong. 3 cm)
- 200 g courgette, in schijfjes (ong. 1 cm)
- 2 lente-uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
- 2 roze pompelmoes, 50 g sap en de rest in partjes
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 tl chiazaad
- 80 g verse jonge spinazie
- 40 g walnoot, gepeld, in stukken
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el pompoenpitten
- 2 el verse bieslook, versnipperd
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1010.5 kJ / 240.5 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 295.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 min
Waldorfsalade op witloofblaadjes
30min
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep
Brak ocen
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40 Min
Spaghetti muffins
55 Min
Kip met kruidensalsa en een witte bonen sla met rucola pesto
55 Min
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25 min
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 Min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min