Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse
- 150 g de fraises fraîches, en morceaux
- 100 g de framboises fraîches
- 50 g de sucre en poudre
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 2 blancs d'œufs
La finition
- 30 g d'amandes effilées
- 50 g de fraises fraîches, en lamelles
- 50 g de framboises fraîches
- 100 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 643 kJ / 153 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu fruits rouges et violette
50min
Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat
1h
Mousse de yaourt à l’abricot
4h 30 min
Mousse à la fraise sans œufs
3h
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
4 Std. 35 Min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Petites crèmes à la mangue et à l’amande
3 godz. 35 min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40min
Crème dessert au thym citron
30min
Pancake aux myrtilles au four
35 Min
Mousse à la fraise
15min