Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 140 g d'eau tiède
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 15 g d'huile d'olive
La garniture
- 500 g d'oignons, coupés en lamelles
- 20 g d'huile d'olive
- thym frais, effeuillé
- 20 olives noires, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1672 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
La socca
40 min
Pissaladière aux oignons rouges
50 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
La daube niçoise cuisson lente
13h 20min
Pissaladière
3h
Panisses marseillaises
3h
Pissaladière classique
2h
Tarte aux courgettes et tapenade
1h 15min
Tian aux anchois, olives et romarin
1 godz. 20 min
Caviar d'aubergines
1h 5min
Tapenade
10min
Tapenades variées
10min