![Pissaladière Pissaladière](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6EE91B8-8F0B-49F8-80BE-7FFFDCCB3A16/Derivates/cad59fa3-f07a-428e-90f5-7c5b46a5cd56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à pain
- 140 g d'eau tiède
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 15 g d'huile d'olive
La garniture
- 500 g d'oignons, coupés en lamelles
- 20 g d'huile d'olive
- thym frais, effeuillé
- 20 olives noires, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1672 kJ / 397 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux oignons
2 godz.
La daube niçoise cuisson lente
13sa 20 dk
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55 dk
Pissaladière
2h 10min
Focaccia aux olives
2 godz.
Pissaladière
3h
Tarte aux courgettes et tapenade
1ωρ. 15 λεπτ.
Fougasse aux olives
2 godz. 50 min
Pissaladière classique
2 godz.
Risotto parmesan, olive et zeste de citron
35 Min
Pissaladière aux oignons rouges
50 Min
Taboulé
45 Min