Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
- 100 g de noisettes entières
Les pommes cuites
- 40 g de cassonade
- 500 g de pommes, coupées en morceaux
La crème de noisettes
- 50 g de beurre
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de noisettes en poudre
- 1 œuf
- 50 g de farine de blé
Le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2916.1 kJ / 702 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 211.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets pistache et rhubarbe
12hod.
Galette pomme-speculoos
2sa 30 dk
Rochers coco
30 dk
Financiers aux amandes et aux framboises
35min
Brioche à la cannelle glacée
2 Std. 20 Min
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3h
Rochers coco et chocolat
35min
Minitartelettes rhubarbe-framboise meringuées
2 Std.
Barres de crumble fourrées aux mûres
1sa 15 dk
Financiers à la pêche
50min
Muffins aux fruits rouges
30 dk
Cake chorizo-courgette
45min