Couronne à la pomme et au citron

Couronne à la pomme et au citron

4.7 201 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
8 parts

Składniki

  • 1 citron jaune non traité
  • 200 g de pommes coupées en tranches (2-3 mm)
  • beurre pour le moule
  • farine de blé pour le moule
  • 150 g de sucre roux
  • 3 œufs
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 20 g de rhum
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 129.3 mg
Białko 5 g
Kalorie 1197.3 kJ / 290.3 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...