Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 280 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 125 g de beurre froid, coupé en dés
- ½ c. à café de sel
- 1 saucisse de Morteau, et une grande quantité d'eau
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2923 kJ / 704 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Friands au boudin blanc et échalotes
2h
Bugnes du carnaval
3h 35min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Tarte à la praline
3sa 20 dk
Feuilleté comtois
1h 5min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Saucisson brioché
2h 50min
Gâteau de foie de volaille et coulis de tomate aux olives
1h 15min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1h
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min