Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, lavati e interi
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- ½ spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- 300 g di carne di manzo lessa avanzante
- 50 g di salsiccia cruda, senza pelle
- 50 g di pane raffermo, ammollato nel latte per 10 minuti e ben strizzato
- 2 uova
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
24h 45min
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 Std. 35 Min
Pesce finto
7h 5 min
Omelette, cotto e formaggio (senza uova)
20min
Passato di verdure
50min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Vitello tonnato
25h 30min
Cipolle ripiene al prosciutto
1h
Salsa tonnata
20min
Polpette di manzo e salsiccia
40min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2h
Salsa verde "Bagnet"
15min