Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Gruviera a pezzi (3 cm)
- 150 g di porro a pezzi (3 cm)
- 80 g di cipolla a metà
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (3 cm)
- 260 g di patate, pelate e a pezzi (3 cm)
- 30 g di burro
- 500 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 50 - 80 g di pasta corta a piacere
- 200 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)
- 100 g di spinaci baby freschi, lavati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2009 kJ / 481 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone d'orzo
1 Std.
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante
40min
Riso e porri
30min
Minestra di patate
50min
Jota triestina
2h
Zuppa del nord
1 Std. 10 Min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 min
Zuppa di mais e patate con pancetta affumicata
50min
Minestra di porri e farro con pesto alle noci
50min
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50min