Gnocchi con pesto di sedano e erbe aromatiche

Gnocchi con pesto di sedano e erbe aromatiche

4.4 28 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
  • 300 - 350 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 uovo (da 60 g circa)
  • 1 ½ - 2 cucchiaini di sale a piacere
Pesto di sedano e erbe aromatiche
  • 100 g di sedano a pezzi con le foglie
  • 20 g di menta fresca
  • 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di mandorle
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 pizzichi di sale
  • 130 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 79.8 mg
Białko 14.4 g
Kalorie 2667.3 kJ / 637.5 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 71.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...