
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 250 g fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek
- 200 g wody
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 g syropu klonowego
- ½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 741 kcal / 3101 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Węglowodany
- 59 g
- Błonnik
- 12.6 g