
Urządzenia i Akcesoria
Krem figowy z orzechami laskowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką100 g
-
fig, suszonych przekrojonych na pół, bez twardych końcówek250 g
-
wody200 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
syropu klonowego40 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek½ łyżeczki
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
741 kcal /
3101 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
51 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
12.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50 min
Fondue z masła orzechowego z owocami
20 min
Kurkuma chai
15 min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1 godz. 50 min
Chrupiąca granola
2 godz.
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Masło daktylowe
15 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Masło orzechowe
5 min