Urządzenia i Akcesoria
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
8 porcji
Składniki
-
200 g orzechów nerkowca
-
1 laska wanilii
-
950 g wody (w tym 300 g zimnej wody)
-
40 - 60 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki agaru
-
1 szczypta soli
-
1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Napój kokosowy
10 min
Dyniowe cappuccino
20 min
Kokosowe płatki śniadaniowe
55 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Wegańska galaretka owocowa
1 godz. 15 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 godz. 50 min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min