Urządzenia i Akcesoria
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
8 porcji
Składniki
-
200 g orzechów nerkowca
-
1 laska wanilii
-
950 g wody (w tym 300 g zimnej wody)
-
40 - 60 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki agaru
-
1 szczypta soli
-
1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Wegańskie „masło”
2 godz.
Napój z nasion konopi
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min
Jogurt z mleka koziego
13 godz. 15 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min