Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie ciastka korzenne
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
40 sztuk
Składniki
-
175 g orzechów laskowych, blanszowanych bez skórki
-
220 g migdałów, w płatkach
-
280 g płatków owsianych, górskich
-
125 g cukru125 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
skórka otarta z 1 pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
-
50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
100 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.3 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
411.9 kJ /
98.4 kcal
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1 godz. 35 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min