
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g orzechów laskowych, blanszowanych, bez skórki
- 220 g migdałów, w płatkach
- 280 g płatków owsianych, górskich
-
125
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 125 g cukru - skórka otarta z 1 pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- 50 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 411.9 kJ / 98.4 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1.3 mg
Alternatywne przepisy
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
2 godz. 20 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Wegański Eton Mess kokosowo-truskawkowy
2 godz. 35 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min