Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 25 g oliwy z oliwek
- 50 g wody
- 30 g octu balsamicznego
- 30 g czerwonego octu winnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
- 2 - 3 szczypty soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 2817.5 kJ / 673.4 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 108.5 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 560.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos szczawiowy
30 Min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 Min
Relish ogórkowy
1 Std. 30 Min
Sos romesco
1 Std. 25 Min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15min
Sos arrabbiata
40 Min
Pesto pomidorowe
15min
Sałatka z buraków
2 Std. 10 Min
Czerwone pesto
5min
Pikantny sos pomidorowy
30 Min