Salsa balsamiczna z burakiem

Salsa balsamiczna z burakiem

4.7 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 Cały przepis

Składniki

  • czerwonej cebuli , pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • papryczek chili, świeżych , bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    15 g
  • czerwonych buraków , pokrojonych na kawałki
    300 g
  • jabłek , bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • wody
    50 g
  • octu balsamicznego
    30 g
  • czerwonego octu winnego
    30 g
  • soku z cytryny , świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cynamonu, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • soli
    2 - 3 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Cały przepis

Kalorie 2817.5 kJ / 673.4 kcal
Białko 6.8 g
Węglowodany 108.5 g
Tłuszcz 26 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Błonnik 12.9 g
Sód 560.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...