
Urządzenia i Akcesoria
Salsa balsamiczna z burakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 Cały przepis
Składniki
-
czerwonej cebuli , pokrojonej w ćwiartki100 g
-
papryczek chili, świeżych , bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki15 g
-
czerwonych buraków , pokrojonych na kawałki300 g
-
jabłek , bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki100 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
wody50 g
-
octu balsamicznego30 g
-
czerwonego octu winnego30 g
-
soku z cytryny , świeżo wyciśniętego10 g
-
cynamonu, mielonego1 - 2 szczypty
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
2817.5 kJ /
673.4 kcal
Białko
6.8 g
Węglowodany
108.5 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Błonnik
12.9 g
Sód
560.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 godz. 30 min
Papryka po włosku
40 min
Kotlety z jagnięciny z chimichurri i sałatką
2 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Salsa Verde
15 min
Dressing hummusowy
5 min
Surówka z jarmużem i jabłkiem
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta czerwona na ciepło
35 min