Urządzenia i Akcesoria
Salsa balsamiczna z burakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1 Cały przepis
Składniki
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
15 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
100 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
50 g wody
-
30 g octu balsamicznego
-
30 g czerwonego octu winnego
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 - 3 szczypty soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Sód
560.9 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
2817.5 kJ /
673.4 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
12.9 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
108.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasztet z brukwi
2 Std. 5 Min
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 Std. 30 Min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 Min
Dressing hummusowy
5 Min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 Min
Pasztet po krakowsku
2 Std. 40 Min
Pesto sezamowe
10 Min
Winegret w stylu azjatyckim
10 Min
Sałatka z buraków
2 Std. 10 Min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 Std. 55 Min
Sos barbecue (BBQ)
10 Min
Surówka z pora
30 Min