Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Costra de vainilla
- 150 g de mantequilla, fría, en cubos
- 115 g de azúcar glass
- 190 g de harina de trigo
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 1 yema de huevo
Costra de chocolate
- 150 g de mantequilla, fría, en cubos
- 115 g de azúcar glas
- 25 g de cocoa en polvo
- 165 g de harina de trigo
- 1 yema de huevo
Rosca de reyes
- 110 g de mantequilla, suave
- 40 g de agua
- 250 g de harina de trigo
- 65 g de azúcar
- 3 cditas de levadura seca instantánea, (aprox. 9 g)
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 1 cdita de sal fina
- la ralladura de 1 naranja
Decoración
- huevo, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2174 kJ / 518 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 181 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1 godz.
Conchas Gourmet
3 godz. 15 min
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Rosca de Reyes
3h
Rosca de reyes
3h
Pan de elote
2 godz.
Pan de muerto
6h
Salsa tampico
10min
Festejo de zanahoria
2h 55min
Bisquets
40min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.