Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 80 g de chile ancho, sin tallo y sin semillas
- 20 g de chile guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de vinagre de manzana
- 4 dientes de ajo, pelados
- 5 cditas de comino en polvo
- 5 cditas de orégano seco
- 7 clavos de olor
- 6 cditas de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
-
1000
g de carne molida de cerdo
lub 1000 g de carne molida de pavo
- Wartości odżywcze
- na 1175 g
- Kalorie
- 12641 kJ / 3021.3 kcal
- Białko
- 184.1 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.1 g
- Błonnik
- 27.6 g
- Sód
- 14614.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50min
Pasta de jitomate
2h 40min
Salsa de chile de árbol seco
20 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Frijoles Maneados
20 Min
Frijoles puercos a mi manera
25 Min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Chamoy
20 Min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Chilorio
1 Std.
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Chiles jalapeños en escabeche
40min