![Chorizo norteño Chorizo norteño](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b66f872a179dea7b8d6f717b99077bf9/Derivates/5649f5b2588a2556b3e4517d13ed7a17404c5e6e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 80 g de chile ancho, sin tallo y sin semillas
- 20 g de chile guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de vinagre de manzana
- 4 dientes de ajo, pelados
- 5 cditas de comino en polvo
- 5 cditas de orégano seco
- 7 clavos de olor
- 6 cditas de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
-
1000
g de carne molida de cerdo
lub 1000 g de carne molida de pavo
- Wartości odżywcze
- na 1175 g
- Kalorie
- 12641 kJ / 3021.3 kcal
- Białko
- 184.1 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 222.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 80.1 g
- Błonnik
- 27.6 g
- Sód
- 14614.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pierna de cerdo colorada
1 Std.
Chicharrón prensado en salsa de chile guajillo
25 Min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4 Std. 30 Min
Salsa martajada
50 Min
Chilorio
1 Std.
Bolitas de nuez
30 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Chamoy
20 Min
Pasta de jitomate
2h 40min
Pastel de sushi
1 Std.
Tinga de pollo TM6
30 Min