Rosca de reyes

Rosca de reyes

4.5 109 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 rebanadas

Składniki

Pasta de azúcar
  • 50 g de azúcar
  • 50 g de mantequilla sin sal
  • 25 g de harina
Masa base
  • 10 g de levadura prensada fresca
    5 g de levadura seca instantánea
  • 125 g de leche
  • 150 g de harina
Rosca
  • 170 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
  • 110 g de azúcar
  • 2 huevos
  • cáscara de naranja de una pieza
  • ½ cdita de esencia de naranja
    ½ cdita de esencia de azahar
  • 260 g de harina
  • 1 huevo batido para barnizar
  • higos cortados en cuartos para decorar
  • ate cortado en tiras, para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 10 g
Kalorie 2961 kJ / 705 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 98 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...