Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de azúcar
- 50 g de azúcar
- 50 g de mantequilla sin sal
- 25 g de harina
Masa base
-
10
g de levadura prensada fresca
lub 5 g de levadura seca instantánea - 125 g de leche
- 150 g de harina
Rosca
- 170 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 110 g de azúcar
- 2 huevos
- cáscara de naranja, de una pieza
-
½
cdita de esencia de naranja
lub ½ cdita de esencia de azahar - 260 g de harina
- 1 huevo, batido para barnizar
- higos, cortados en cuartos para decorar
- ate, cortado en tiras, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2961 kJ / 705 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 98 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Tamal de cazuela con rajas
1h
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min
Conchas Gourmet
3 Std. 15 Min
Rosca de Reyes
3 Std.
Rosca de reyes
4h
Pan de muerto
3 Std.
Pan de muerto
6h
Pan de elote
2h
Bisquets
40 min
Bolillos caseros
1 Std. 40 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h