Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 150 g de chabacanos deshidratados
- 40 g de flor de jamaica
- 500 g de agua
- 100 g de azúcar
- 70 g de jugo de limón recién exprimido
- 50 g de chile en polvo, (chile piquín)
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4246 kJ / 1011 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Puré de jitomate básico
35min
Salsa verde cocida
30min
Salsa martajada
50min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Jamaica con chilito
30min
Chilaquiles rojos
25 Min
Tortas ahogadas
2h 40min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Pollo con mole TM6
1 Std.
Salsa tampico
10 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min