![Chamoy Chamoy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C826928D-2E72-4801-B981-3D4316CE8E2E/Derivates/4CA34FA5-44FB-4A39-916A-1F698562023E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de ciruelas pasas deshuesadas
- 150 g de chabacanos deshidratados
- 40 g de flor de jamaica
- 500 g de agua
- 100 g de azúcar
- 70 g de jugo de limón recién exprimido
- 50 g de chile en polvo, (chile piquín)
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 4246 kJ / 1011 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25 Min
Chilaquiles divorciados
1 Std.
Salsa roja de molcajete
10 min
Carnitas de atún
40 min
Jamaica con chilito
30 Min
Salsa martajada
50 Min
Chiles jalapeños en escabeche
40 min
Salsa tampico
10 min
Salsa verde cocida
30 Min
Salsa cátsup
25 Min
Yakimeshi vegetariano
35 min
Agua de jamaica
20 Min