Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 hojas de maíz para tamal
- 215 g de falda de res, cortada en trozos medianos
- 55 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal gruesa
- 2200 g de agua
- 30 g de aceite
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas (2 pzas aprox.)
- 115 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birria de res estilo Jalisco
1sa 45 dk
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Gordita de chicharrón
30 Min
Gorditas de chicharrón
2h
Tamales rancheros
2h
Adobo básico
30 Min
Adobo al pastor
10min
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales sonorenses
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h