![Masa básica para tamales Masa básica para tamales](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7C49F33-903A-4C85-9421-D0601DE0E606/Derivates/21747dd6-2941-43b9-b20b-227aa7cf7210.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej. Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 2020 g de agua
- 20 - 30 hojas de maíz para tamal remojadas en agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Champurrado del puesto de tamales
15 min
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2h
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Tamales rancheros
2h
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales sonorenses
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h