Urządzenia i Akcesoria
Masa básica para tamales
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 porciones
Składniki
-
400 g de harina de maíz para tamales (p. ej. Maseca® para tamales)
-
180 g de manteca de cerdo
-
1 ½ cditas de polvo para hornear
-
3 cditas de sal fina o al gusto
-
2020 g de agua
-
20 - 30 hojas de maíz para tamal remojadas en agua
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Sód
290.4 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
2013.9 kJ /
481.3 kcal
Tłuszcz
11.4 g
Błonnik
8.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
87.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
IDEAS SENCILLAS
164 Przepisy
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Tamales oaxaqueños
2 godz.
Rosca de reyes
3 godz.
Tamales dulces de pasas
2 godz.
Chiles jalapeños en escabeche
40 min
Tamales rancheros
2 godz.
Tamales de elote con rajas
4 godz. 45 min
Capirotada
1 godz. 10 min
Tamales de pollo y salsa verde
2 godz.
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Tamales de Frijol
3 godz.
Adobo al pastor
10 min
Tamales norteños
2 godz.