Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej. Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
- 3 cditas de sal fina, o al gusto
- 2020 g de agua
- 20 - 30 hojas de maíz para tamal remojadas en agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales rancheros
2h
Tamales de Frijol
3 Std.
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2 Std. 30 Min
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Champurrado
25 Min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales norteños
2h
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2 Std. 30 Min
Tamales Oaxaqueños
2 Std. 30 Min
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h