Feuilletés d'escargots aux pleurotes

Feuilletés d'escargots aux pleurotes

4.1 11 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • de farine de blé (15 g pour le plan de travail)
    165 g
  • d'eau froide
    75 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de beurre coupé en morceaux d'1 cm congelés 6h au préalable
    150 g
La farce
  • de noisettes décortiquées
    50 g
  • de feuilles de persil frais frisé
    10 g
  • de ciboulette fraîche les brins coupés en quatre
    10 g
  • échalotes coupées en quatre
    2
  • de pleurotes coupées en huit
    125 g
  • de beurre
    40 g
  • de porto
    1 c. à soupe
  • d'escargots de Bourgogne au naturel (en boîte), rincés
    230 g
  • de piment d'Espelette
    2 pincées
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de farine de blé pour le plan de travail
    15 g
  • jaune d'œuf battu pour la dorure
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 512 kcal / 2138 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...