![Escargots aux rillettes de maquereau fumé Escargots aux rillettes de maquereau fumé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cfc09d80-0a8f-4ea3-bb53-c1c08f9d533b/Derivates/0ec530b5-a6f8-4c87-a2c4-3743a4f4afdf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de maquereaux fumés
- 100 g de fromage frais
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 699.8 kJ / 168.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 121.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine aux deux poissons
1 Std.
Crème de sardine au whisky
5 Min
Cannelés au jambon
13 Std.
Tartelettes fines aux pommes et foie gras
1小时 20 分钟
Terrine de saumon aux épinards
2h
Roulés de galettes de sarrasin
1h 50min
Champignons farcis aux pruneaux
30 Min
Rillettes de maquereau
1 Std. 30 Min
Mousse de saumon fumé, crémeux d'avocat
1hod. 35min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 Min
Tarte sarrasin, fromage frais et saumon fumé
40 分钟
Terrine de poisson
1 Std.