Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de maquereaux fumés
- 100 g de fromage frais
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 699.8 kJ / 168.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 121.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Préfou de la mer
2 Std.
Champignons farcis aux pruneaux
30min
Rillettes de maquereau
5 dk
Crème de sardine au whisky
5 dk
Cheesecake aux radis
3 godz. 35 min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15min
Terrine de poisson légère, sauce tomate au basilic
1 Std. 45 Min
Cuillères de boudin blanc et pain d'épices sur confit d'oignons
55min
Terrine aux deux poissons
1小时
Pain de saumon
1h 20min
Terrine de poisson
1小时
Verrines de betterave au crabe
15 Min