Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de restes de viande cuite
- 200 g de lardons
- 100 g d'oignon
- 100 g d'échalotes
- 6 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 50 g de cognac
- 8 g de sel
- 5 g de poivre moulu
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 655.5 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 803 mg
Alternatywne przepisy
Pâté en croûte à la châtaigne
13u. 30min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6 Std. 30 Min
Terrine de campagne
25 Std. 15 Min
Rillettes de porc tradition
12h
Terrine de campagne
4h 30min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Rillettes de poulet
6h
Terrine de canard
24h
Rillettes de canard
2h 30min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Sauce gribiche
15 Min