![Terrine aux restes de viande Terrine aux restes de viande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d634d553-db1e-4478-8ac6-731cbbbd8475/Derivates/cc52953a-ba98-4a6c-b31c-49dd02a0f3a5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de restes de viande cuite
- 200 g de lardons
- 100 g d'oignon
- 100 g d'échalotes
- 6 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 50 g de cognac
- 8 g de sel
- 5 g de poivre moulu
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 655.5 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 803 mg
Alternatywne przepisy
Terrine de campagne
4 Std. 30 Min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2h 30min
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min
Pâté en croûte
7h 45min
Baba au rhum
4 Std.
Pâté de campagne
48h
Liqueur de prune au rhum
1440 godz.
Terrine de lapin aux herbes
24h
Mousse à la mûre
10min
Potjevleesch (terrine de Dunkerque à la viande)
12h
Rillettes de porc tradition
12h
Petits pains à pique-nique
2h 35min