Quenelles de poisson au beurre blanc à l'estragon

Quenelles de poisson au beurre blanc à l'estragon

2.8 69 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Les quenelles
  • 350 g de filets de poisson blanc type merlan, coupés en morceaux d'1 cm
  • 260 g de lait
  • 60 g de beurre demi-sel coupé en dés
  • 180 g de farine
  • 3 œufs
  • du sel
  • du poivre moulu
Le beurre blanc
  • 150 g de beurre demi-sel très froid
  • 50 g d'échalotes coupées en petits morceaux
  • 40 g de vin blanc
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 c. à soupe bombées d'estragon frais haché

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 19 g
Kalorie 2370 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...