Soupe à l'oignon et au vin jaune

Soupe à l'oignon et au vin jaune

3.4 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • de farine de blé (10 g pour le plan de travail)
    110 g
  • d'eau froide
    40 g
  • de sel
    2 pincées
  • de beurre très froid, coupé en morceaux de 2 cm
    100 g
La soupe
  • d'oignons jaunes émincés en lamelles de 2 mm d'épaisseur
    450 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de farine de blé et 10 g pour le plan de travail
    1 c. à soupe
  • de bouillon de légumes
    1 ½ cube
  • de feuilles de thym frais
    1 c. à café
  • d'eau
    1000 g
  • du sel (opcjonalnie)
  • du poivre moulu
  • de vin jaune du Jura
    200 g
  • jaune d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 471 kcal / 1965 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...