Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de pommes acidulées, pelées et coupées en petits cubes
- 500 g de sucre à confiture (sucre cristal)
- 30 g d'amandes émondées
- le jus d'un citron jaune
- ½ fève tonka râpée (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 380 kJ / 91 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de clémentines
50min
Marmelade de clémentines
40min
Confiture melon-anis
6 Std.
Gelée de pomme à la vanille
6 Std.
Confiture de melon au basilic
2 Std. 40 Min
Marmelade d'oranges
1h 30min
Confiture pêche-myrtille
6 Std.
Confiture poire-anis
1h 30min
Confiture de poires
6 Std.
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50 min.
Confiture courge-orange
6 Std.
Confiture figue-romarin
50min