![Confiture pomme, amande, fève tonka Confiture pomme, amande, fève tonka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D6E0FE2-4A83-4E8C-BB6E-45FA43275F03/Derivates/04a2bf3d-d17b-4607-a9ac-6a3a64005c5a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de pommes acidulées, pelées et coupées en petits cubes
- 500 g de sucre à confiture (sucre cristal)
- 30 g d'amandes émondées
- le jus d'un citron jaune
- ½ fève tonka râpée (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 380 kJ / 91 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture d'ananas à la vanille
25 Min
Confiture de poires
6h
Confiture de figues
1h 30min
Confiture allégée framboise-abricot sec
6h
Confiture poire-anis
1h 30min
Confiture de fraises
6h
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de Noël à l'orange
1 Std.
Confiture de framboises au romarin
30 Min