![Rouille Rouille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1fe10954-0437-43dc-b997-3d6a9bafb33a/Derivates/eb7ea2ed-9df5-46db-b50a-58de1eff9624.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'huile d'olive
- 70 g de mie de pain
- 50 g de fumet de poisson
- 2 gousses d'ail
- 2 pincées de piment d'Espelette
- 2 pincées de paprika
- 2 pincées de safran
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1615.9 kJ / 388.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 291.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade de Marseille
15 分钟
Tapenade
10min
Aïoli traditionnel
10min
Anchoïade
15 分钟
Fougasse aux grattons
2h
Sauce rouille
10min
Soupe au pistou
40 分钟
Pissaladière
2sa 10 dk
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12 Std.
Pompes à l'huile
3 Std.
Tempuras de légumes et crevettes
25 dk
Canistrelli
1 Std.