Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 orange non traitée, lavée et coupée en deux
- 1 clémentine non traitée, lavée et coupée en deux
- 90 g de sucre en poudre
- 2 étoiles de badiane
- 1 bouteille de vin rouge
- 1 citron jaune non traité, lavé et coupé en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 534 kJ / 128 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue suisse moitié-moitié
30 Min
Vin chaud
20 Min
Punch de Noël
2 Std. 15 Min
Vin blanc chaud à l'orange et aux épices
15 Min
Real thing
10 Min
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20 Min
Bibeleskaes alsacien
25 Min
Beurre blanc
20 Min
Banana colada
10 Min
Truffes à la crème de whisky
2 Std. 20 Min
Punch à la noix de coco
45 Min
Vin chaud alsacien de Noël
40 Min