![Pain à la farine de châtaigne Pain à la farine de châtaigne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b6e5eab62565d0638135a55fb7b7f523/Derivates/6606b2c25d8228e9f6569cbbdb35421efe3ef583.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère fraîche
- 5 g de cassonade
- 250 g de farine de blé T 55, et 20 g pour le plan de travail
- 125 g de farine de châtaigne (en magasin bio), et 20 g pour fariner le pain
- 1 c. à café de sel
- 10 g de beurre mou
- 25 g d'œuf, légèrement battu (environ ½ œuf)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
3ч.
Pain de campagne
4h
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Baguette à la farine d'épeautre
4 godz. 20 min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain aux pistaches
3 godz. 15 min
Pains au maïs
3h 20min
Pain à la châtaigne
2 Std. 55 Min
Pain aux graines
5h