Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g d'eau
- 8 g de levure boulangère fraîche
- 5 g de cassonade
- 250 g de farine de blé T 55, et 20 g pour le plan de travail
- 125 g de farine de châtaigne (en magasin bio), et 20 g pour fariner le pain
- 1 c. à café de sel
- 10 g de beurre mou
- 25 g d'œuf, légèrement battu (environ ½ œuf)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3h 30min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pains au maïs
3 Std. 20 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux châtaignes
3 godz. 45 min
Pain aux graines
5h
Pain à la châtaigne
2h 55min
Pain aux céréales
3h 30min