Urządzenia i Akcesoria
Duszony szpinak
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
319 mg
Białko
3 g
Kalorie
492 kJ /
117.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Rumienienie szparagów
20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Cytrynowa brukselka
20 min