Urządzenia i Akcesoria
Duszony szpinak
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 - 250 g liści szpinaku baby, świeżych
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
319 mg
Białko
3 g
Kalorie
492 kJ /
117.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rumienienie szparagów
20 min
Rumienienie bakłażana
30 min
Rozdrabnianie parmezanu
5 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Szpinak blanszowany do zamrożenia (dla dzieci)
30 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Pesto szpinakowe
10 min