Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 20 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de farine
- 60 g de sucre en poudre
- 8 feuilles de brick, ou de pastilla
- 2 c. à soupe d'huile végétale
- 100 g de crème liquide 35% m.g., très froide (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 2 oranges, pelées à vif et coupées en morceaux
- 25 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2416 kJ / 575 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Crêpes mille trous au maïs
1 Std. 20 Min
Batbout au fromage
30 Min
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1 Std. 50 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Cornes de gazelle à la rose
45 Min
Petits choux aux champignons
1 Std. 25 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 Std. 15 Min
Cheesecake baklava
3h 30min
Minicocas tunisiennes
2 Std. 15 Min
Mhalabieh (entremets libanais) et cigarettes russes
2 godz. 35 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.