Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau minérale
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 c. à soupe de graines de sésame mélangées (blanc et doré)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3923 kJ / 926 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 200 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hallot
4 godz.
Baklava doré
25 Std. 25 Min
Pita au blé complet
1 Std. 35 Min
Baguette viennoise
2h 30min
Dinner rolls anglais
3u. 35min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3h
Baguette en épis au sésame
15 godz. 45 min
Pain moulé aux graines
3h 50 min
Pains turcs
2h 15min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Minipains façon bretzel
2h
Pain express au sésame
1h 15 min