Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g d'eau minérale
- 500 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 c. à soupe de graines de sésame mélangées (blanc et doré)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 3923 kJ / 926 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 200 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 godz. 45 min
Petits pains aux noix
4 godz. 30 min
Pains au yaourt orientaux
55min
Pain cocotte
2h 20min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Petits pains plats, purée d'avocat et œufs
2h
Pain maison au maïs
2h 30min
Brioche espagnole
2h 45min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Petits pains de seigle
12 godz.
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min